Search

Tegen het einde van het zesde Verona seizoen wordt een parodie op de Nederlandse ziekenhuisserie ‘Medisch Centrum West’ geintroduceerd met de naam ‘Medisch Centrum Centrum’. In deze parodie wordt gesuggereerd dat in het ziekenhuis zusters en dokters er voornamelijk op uit zijn om met elkaar te ‘wippen’ of ‘ketsen’ en dat de medische zorg voor de patienten van minder belang is.

Een belangrijke bijrol is weggelegd voor assistent Ko gespeeld door Harry. Patiente mevrouw Hutsefluts wordt gespeeld door dezelfde actrice (waarvan wij de naam niet kennen) die Theo Keukenrol vertolkt in het item ‘Joop van Ellende’. Deze parodie bevatte een hoog slapstick-gehalte.

In deze aflevering van MCC lijken de zusters dubbele afspraken hebben gemaakt over wie er die avond met dokter Mosterd naar bed gaat en moeten de agenda’s worden getrokken. Voor de kijker reist de vraag wie dokter Mosterd nu eigenlijk is.

In het zevende seizoen van Verona komt ‘Medisch Centrum Centrum’ nog voor een aflevering en een ‘making of’ terug en leren we dat dokter Mosterd niemand minder is dan de professor gespeeld door Henk.

Heb jij nou een verzoekje voor een bepaald fragment voor een volgende editie van Verona-Vrijdag laat die dan hieronder achter. Plaatsing is nooit gegarandeerd maar we zullen alle suggesties serieus bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *