Search

De Paul McCartney-Spaan & Vermeegen connectie

Is er een connectie tussen Henk, Harry en Paul McCartney? Jazeker! Bij de echte liefhebbers allang bekend, bij Mien uit Assen mogelijk niet!

Vanaf 18 januari 1981 was het eerste seizoen van Pisa te zien. Het bestond uit 18 korte afleveringen van gemiddeld 9 minuten. Dit seizoen was bij ons heel lang onbekend en daarom hebben wij dit bij ontdekking seizoen 0.5 genoemd. De tune van het eerste seizoen van Pisa was ‘De Selvera’s – Het Torentje Van Pisa‘ uit 1957 uitgekomen op een 10″:

12 november 1982 begon een nieuw seizoen Pisa, het album ‘Tug of War‘ van Paul McCartney was toen een half jaar oud. Een van de nummers op dit album is ‘Dress Me Up As A Robber’, en het begin en einde van dit nummer diende vanaf dat moment, helemaal tot en met het einde van Verona in 1989, als tune van het programma:

‘Het Torentje Van Pisa’ was een leuke tune, maar echt passen bij het programma deed het niet. De keuze om een stukje van het Paul McCartney nummer te gebruiken bleek een juiste en leverde een heel herkenbare tune op.