Search

Verona seizoen 6 (1987-1988)

Het zesde seizoen van Verona was te zien tussen 14 oktober 1987 en 30 maart 1988.

Dit seizoen telde 12 afleveringen exclusief de compilatie en kende de volgende vaste onderdelen:

De Klusjesman

Seizoen zes opent in het najaar van 1987 met het nieuwe onderdeel De Klusjesman, waarin Harry de titelrol speelt.

Elke aflevering heeft Henk een probleem wat de klusjesman komt oplossen. Zo zit Henk zit in een waterput, is zijn huwelijk over en krijgt hij zijn trouwring niet af, speelt hij voor boeienkoning maar heeft het sleuteltje niet meer.

Van De Klusjesman zijn slechts vier afleveringen uitgezonden, waarna het programma De Klusjesman werd gekocht door TV gigant Joop van Ellende . Tijdens de laatste aflevering van de klusjesman is nog het liedje ‘Werken, Werken’ te zien.

Quotes

“Ho, Ho Ho Mevrouwtje, eerst even naam en adres” (Harry)
“Heb J’um door ?” (Harry)
“Weet je wat met een ‘T’ is ? Slij-merT!) (Harry)
“Mijn man zit in de put“. “Dan moet je een psychiater bellen“. “Nee hij zit echt in de put!”

Liedjes

Werken, Werken

Screenshot De Klusjesman
Screenshot Boven op het Nieuws seizoen 6

Bovenop Het Nieuws (2)

De schrik van elke bekende nederlander, van politicus tot koninklijk huis… “Boven op het nieuws is er voor u bij!”

Tijdens Boven op het Nieuws in het zesde seizoen krijgen Harry en Henk steeds meer onenigheid, omdat Harry voornamelijk vriendjes probeert te zijn met Rob Out, op dat moment directeur bij Veronica. Hij komt op een gegeven moment zelfs met een ‘Out hè’ muts op de proppen.

Ook een hilarisch item was het interview van Harry op een tv-zender in Aruba. Hierin zegt hij in grote lijnen dat hij het programma draagt en makkelijk alleen af kan. Henk krijgt een opname van het interview te zien, wat uiteraard zorgt voor een danige woordenwisseling tussen de twee.

Ook tijdens het zesde seizoen mogen de heren draaien bij een bezoek van de koningin, maar moeten zich hiervoor wel omkleden, tot ongenoegen van Harry.

Quotes

“Jij kan het toch zo goed alleen, jij draagt vandaag Boven op het nieuws in je uppie, ik ben thuis, daag” (Henk)
“Henk kom nou terug, ik..ik kan het toch niet alleen” (Harry)

Liedjes

Koud Hè?

Joop Van Ellende

De TV koning uit Aalsmeer Joop van Ellende werd in het zesde seizoen neergezet als parodie op Joop van den Ende. Kijkcijfers waren het belangrijkste en “Meneer van Ellende” wilde dolgraag een programma maken voor Veronica.

Bijgestaan door assistente Thea Keukenrol (Mirjam First), vaste medewerker Lex (Lex Wiertz) en natuurlijk Harry passeren veel TV en muziek parodieën.

De Boerderie begint ook in 1987 als een programma, geproduceerd door Joop van Ellende, zogenaamd voor de KRO. Aan het einde van het seizoen wil Joop ook een ziekenhuis serie als antwoord op Medisch Centrum West. Het resultaat: Medisch Centrum Centrum.

Quotes

“Keukenrol, Koffie!” (Joop van Ellende)
“JIJ ziet dat, maar Mien uit Assen ziet dat niet!” (Joop van Ellende over de gemiddelde kijker)

Liedjes

Het is dol fijn (om een walvis te zijn)

Screenshot Joop van Ellende
Screenshot De Boerderie seizoen 6

De Boerderie (1)

De Boerderie is gestart in 1987 tijdens het voorlaatste, zesde, seizoen van Verona onder producent Joop van Ellende .

Pao (Henk), Harko (Harry) en Dirkje (Griet Wielinga) wonen en werken op een Boerderij (Boerderie op z’n boers). Meneer pastoor (Thei Dols) komt regelmatig langs met zijn wijwater maar komt nooit toe aan het zegenen.

Voor Harko verschijnt de heilige Madonna (actrice naam nog steeds onbekend) die hem opdracht geeft om een bron met heilig water te beginnen in de wei. De Boerderie wordt omgedoopt in De Lourderie, een bedevaartsoord.

Meneer pastoor en de inmiddels gearriveerde, en op Dirkje verliefde Belg, Kees (Fred Van Kuyk) willen grof geld verdienen aan De Lourderie achter de rug van Pao, Harko en Dirkje om. Met o.a. heilig water in flessen (Pa rood, Pa blauw en Pa groen), forse entreegelden en Madonna beeldjes gesneden uit kaas. Harko krijgt er echter lucht van dat het geld in “De verkeerde zakken” verdwijnt.

De Boerderie kwam gedurende het laatste seizoen van Verona terug  met een iets andere opzet.

Quotes

“Moet ik weer 20 kilometer fietsen” (Meneer Pastoor)
“Slaon Pao” (Dirkje)
“Als je nou nog nie weet wie dur hier slaot in huus, ik nie, Dirkje nie, Kees nie….meer zeg ik nie!” (Harko)
“Bouw voor mij hier een Basiliek” (Heilige Madonna)

Liedjes

Tiet veur un pafke

Medisch Centrum Centrum

Begin 1988 aan het einde van het zesde seizoen van Verona wil Joop van Ellende een ziekenhuis serie maken als antwoord op het toen populaire ‘Medisch Centrum West’. Het resultaat is Medisch Centrum Centrum.

Harry speelt een assistent in een ziekenhuis, genaamd Ko, en Henk speelt een chirurg. Net zoals in De Leukste Thuis is er een grote mate van slapstick aanwezig. Rode draad in de serie zijn de zusters die er een sport van maken met zoveel mogelijk doktoren het bed in te duiken. Het is dan soms ook nodig dat de agenda’s getrokken moeten worden om te kijken wie er die avond met wie naar bed gaat. Vaste patiënte is mevrouw Hutsefluts (Mirjam First), die doodmoe wordt van “het gekets op de afdeling”.

Quotes

“Ga jij vanavond met Mosterd naar Bed? Ja zeg, met wie moet ik dan naar bed“?

Screenshot Medisch Centrum Centrum

Medewerkers

Kap en grime: Marion Wins
Decor: Nick de Weert
Decoruitvoering: Joep Isserief
Rekwisieten: Rein van de Pol
Camera: Roel Deen, Bart Doets, Tim Nijzink, Hans van de Heuvel
Beeld: Joop Hendriks, Hugo Frets, Rob van Diermen
Redaktie: Gerrit de Jager, Theodor Holman
Kleding: Gert Jan Peer
Algehele verzorging: Annemieke Arens
Montage: At Buursema, Ruud den Ouden
Casting Peter Rabèl
Muziek: Henk Temming, Paul Post
Productiekantoor: Tine Steenvoorden, Naut Bruns
Catering: Tonnie & Giela
Productie: Peter Eijkens, Pamela Nijman, Corine Schaling

Uitzendingen Overzicht

Aflevering
Datum
Collectie
Omschrijving
6-01
14-10-1987
Compleet Goed
 • De Klusjesman: Man in de put.
 • Joop van Ellende: Harry neemt een modderbad, Tea Keukenrol solliciteert.
 • De 1e Boerderie: Meneer Pastoor moet een nieuwe emmer weiwater halen, Maria verschijnt in het weiland aan Harko en laat hem de jingle "herinnert u zich Jezus nog" horen.
 • Boven op het Nieuws: Harry vraagt bij het Paleis Huis Ten Bosch of Prins Claus thuis is, interviews op het Binnenhof.
 • Lied: "Dolfijn, Dolfijn"
 • Lied: The V-Boys - "Koud Hè ?"
6-02
 28-10-1987
Compleet Goed
 • De Klusjesman: Man krijgt zijn trouwring niet af.
 • Boven op het Nieuws: De Papierfabriek in Renkum wordt bezocht door Prins Claus, wereldkampioenschappen surfen in Zandvoort, commissievergadering in de tweede kamer over de mijnenjagers in de Golf, Henk en Harry gaan op een elftalfoto met het team van Verona tijdens FC Utrecht - Verona, in Utrecht.
 • Joop van Ellende: Veronica wil "Dolfijn, Dolfijn" nog een keer bekijken, Harry neemt een tweede modderbad maar ging te vroeg van start.
 • Lied: "Naar Bed" (parodie Michael Jackson - Bad)
 • De Boerderie: Harko melkt de koeien maar gebruikt per ongeluk de emmer met weiwater van Meneer Pastoor, Maria vraagt aan Harko om in het weiland een basiliek te bouwen, Pao betrapt twee mensen die de liefde bedrijven in de hooischuur, Maria vraagt Harko te zorgen voor een bron van heilig water.
6-03
11-11-1987
Compleet Goed
 • De Klusjesman: moet een boeienkoning bevrijden van zijn ketenen.
 • Film trailer over een mijnwerker en een verpleegster
 • Boven op het Nieuws: verwelkoming van de Nederlandse schaatskernploeg in Heerenveen (Gerard Kemkers yel), Ajax training, European Space Agency in Den Haag.
 • Joop van Ellende: testen van kandidaten voor de Honeymoonquiz, Lex en Keukenrol worden gekozen, Harry speelt voor Ron Brandsteder om het einde van de Honeymoonquiz te oefenen.
 • De Boerderie: brand op de Boerderie wordt geblust met het weiwater ("wijwater komt uit onze wei, dat schrijf je met ei, boerentrut") van Meneer Pastoor, Harko prikt een bron van heilig water, Harko, Pao en Meneer Pastoor vertrekken naar Rome om het verschijnen van Maria te laten goedkeuren door de paus.
 • Lied: "Wave, wave, wave"
6-04
25-11-1987
Compleet Goed
 • De laatste Klusjesman: Harry heeft geen zin meer in de klusjesman, Joop van Ellende biedt hem een contract aan.
 • Boven op het Nieuws: Première van 'Van Geluk Gesproken' in het Tuschinski theater te Amsterdam.
 • Joop van Ellende: Wat gebeurd er als na het acht uur journaal het licht uitgaat? De Klusjesman moet de studio opruimen.
 • De Boerderie: Harko, Pao en Meneer Pastoor bezoeken de paus in Rome, Dirkje ontmoet op de Boerderie de Belgische marskramer Kees.
 • Lied: "De Klusjesman - Werken, werken"
6-05
09-12-1987
Compleet Goed
 • Boven op het Nieuws: Henk en Harry kleden zich buiten de auto om, om bij de ontvangst van de Koningin te kunnen filmen.
 • Het weer met 'Erwin Krol'
 • Joop van Ellende: Harry laat aan de hand van de beelden uit de Honeymoonquiz zien waarin een man in het water valt, dat dit allemaal opzet was. Harry laat testfilmpjes zien van huizen van bekende nederlanders voor gebruik in de Honeymoonquiz.
 • De Boerderie: Op de Boerderie wordt druk gebouwd aan een 'Bedevaords oord', Maria verteld Harko dat het voortaan 'de Lourderie' heet. Kees en Meneer Pastoor smeden plannen.
 • Lied: "Frank Boeyend - Zomer in Domburg"
6-06
 23-12-1987
Compleet Goed
 • Harry ligt al 3 dagen in een slaapzak voor de Kuip om een kaartje te kunnen bemachtigen voor het Michael Jackson concert.
 • Boven op het Nieuws is bij de opening van een nieuwe weg in Eindhoven waarbij Neli Smit Kroes aanwezig is.
 • Joop van Ellende: Keukenrol presenteert het jaaroverzicht van 1987, de grootste 'hits' uit het jaar komen voorbij (korte parodie's op o.a. The Bangles - walk like an egyptian, Mel & Kim - Respectable, MARRS - Pump up the volume, Madonna - Who's that girl)
 • De Boerderie: Opening van de Lourderie, de productie van Lourderie weiwater is begonnen, Pa Blauw, Pa Rood en Pa Groen, Meneer Pastoor en Kees smeden meer plannen.
6-07
20-01-1988
Compleet Goed
 • Henk krijgt een videoband uit Aruba toegestuurd. Het is een interview met Harry uitgezonden op TV in Aruba, Harry laat zich niet al te best over Henk uit. Henk gaat verhaal bij Harry halen.
 • Boven op het Nieuws: Henk en Harry staan voor het Paleis op de Dam waar een nieuwjaarsreceptie wordt gehouden.
 • Joop van Ellende wil een zelfde item zoals uit de TV-show, de professional en de amateur. Harry introduceert Benny Beer. Benny Beer speelt op de viool en Harry speelt op een draaiorgel.
 • De Boerderie: Koen Visser trekt zich terug als sponsor. Maria zegt Harko uit te kijken voor geld dat in verkeerde zakken verdwijnt. Harko en Pao betrapt Meneer Pastoor en Kees tijdens het bespreken van hun plannetjes. Pao zit Meneer Pastoor achterna met een prikvork.
 • Lied: Gele Anemonen
6-08
03-02-1988
Compleet Goed
 • Henk komt bij een erg boze Rob Out vandaan. Boven op het Nieuws is achter de schermen van de opnames van Nederland Muziekland in Groningen op zoek naar een primeur.
 • Fragment van Sonja Barend en Ron Brandsteder in gesprek, aangevuld met denkballonnen.
 • Joop van Ellende: Spotje van Ivo Niehe. De nieuwe promo voor Sterrenslag: Paalklimmen.
 • De Boerderie: Meneer Pastoor heeft een biechtkast meegenomen om te biechten bij Pao. Kees en Meneer Pastoor laten nog steeds het geld in de verkeerde zakken verdwijnen. Harko is goedgekeurd voor militaire dienst en loopt gewapend rond. Pao gaat weer achter Meneer Pastoor aan.
 • Lied: "Tiet veur un pafke."
6-09
 17-02-1988
Compleet Goed HiFi Stereo
 • Rob Out is nog steeds kwaad. Henk is de Koud He uitspraak en vooral de muts zat. Harry heeft een nieuwe muts: "Out He?".
 • Boven op het Nieuws bezoeken in Duitsland het hotel waar het Nederlands Elftal zal verblijven tijdens het EK in 1988.
 • Joop van Ellende: Sprong in het Duister (parodie op datingshow "Op Goed Geluk" van Carrie Tefsen), Joop gaat op zoek naar een nieuwe Nederlandse meidenband.
 • De Boerderie: Maria wijst Harko nog eens op de verkeerde zakken. Harko's geweer gaat te pas en te onpas af. Op de Boerderie worden Slaon Pao vliegenmeppers gemaakt. Pao zit Meneer Pastoor weer achterna. Harko blaast Meneer Pastoor op in het weiland.
 • Lied: Groentesoep - "Waar zijn al die bands gebleven?"
6-10
02-03-1988
Compleet Goed HiFi Stereo
 • Live uitzending: Verona kijkt live mee met de voetbal wedstrijd Bordeaux - PSV. De wedstrijd loopt de gehele uitzending rechts onderin het beeld mee.
 • Boven op het Nieuws: Interview met Sipkema, Manifestatie Huis '88 in de Frieslandhallen, Hans Wiegel.
 • Dirty Dancing met Keukenrol.
 • De eerste Medisch Centrum Centrum (met een belangrijke bijrol voor assistent Ko), Ankie de Wit is zwanger, maar weet niet wie de vader is. Mevrouw Hutsefluts kan niet slapen van al het gekets op de afdelingen. Twee andere zusters zijn ook zwanger, niemand weet wie de vader is.
 • De Boerderie: Meneer Pastoor komt in een ambulance op bezoek. Gerrit, een journalist van de Melkbode kijkt mee naar de verschijning van Maria, Jozef verschijnt aan Harko, omdat Maria op wintersport is. Gerrit ziet niks. Pao jaagt weer achter Meneer Pastoor aan.
6-11
 16-03-1988
Compleet Goed HiFi Stereo
 • Boven op het nieuws heeft een nieuwe naam: "Out Nieuws". Henk is het er niet mee eens. Over het torentje van het Rotterdamse stadhuis wordt een enorme Koud Hè? muts gedropt.
 • Human Crackers (parodie op Animal Crackers)
 • Lied: "Bitte Bitte Ja! (Wij gaan naar mofrica)"
 • Medisch Centrum Centrum: Wie is dokter Mosterd? De zusters bekijken in de agenda's wie er die avond met dokter Mosterd naar bed gaat. Ko luistert de zusters af. Mevrouw Hutsefluts klaagt bij de professor over ongewenste intimiteiten.
 • De Boerderie: Meneer Pastoor komt verkleed als collecterende Non de verkeerde zakken controleren. Gerrit van de Melkbode is terug en praat met Harko en Pao. Meneer Pastoor plast tegen een boom en verraad zichzelf.
6-12
30-03-1988
Compleet Goed
 • Harry heeft de Rob Out fanclub opgericht.
 • Out Nieuws: Het nieuwe winkelcentrum in Westervoort wordt geopend door Prins Claus. Harry gaat met Henk de weddenschap aan voor vijfhonderd gulden dat de Prins hem gedag gaat zeggen.
 • De Boerderie: Suki arriveert op de Boerderie en wil daar kamperen. Meneer Pastoor ziet af van het vullen van de verkeerde zakken en vertrekt samen met Kees. Maria neemt ook afscheid van Harko.
 • Medisch Centrum Centrum: dokter Mosterd wil met de twee zusters tegelijk naar bed. Mevrouw Hutsefluts praat met de zusters over standjes. Ko moet assisteren bij een operatie.
 • Blunders: verschillende blunders uit de Boerderie.
6-13
16-04-1988
Compleet Goed
 • Compilatie Seizoen 6