Search

Liefhebbers Opgelet! Dit keer in Verona-Vrijdag: Halverwege het laatste Verona seizoen wordt een nieuw item gelanceerd: De Rug van Rob. Elke aflevering laten Henk en Harry een enorme ansichtkaart aan drie grote ballonnen wegvliegen.  ‘Rug’ stond in ‘volkstaal’ voor 1000 gulden en ‘Rob’ was Rob Out, die destijds directeur was van Veronica. De vinder van de ansichtkaart wint 1000 gulden en een ingelijste foto van Rob Out.

Elke keer als de ansichtkaart de lucht in wordt gelaten moet dit van Harry op een bijzondere manier gebeuren waarbij Henk flamboyant gekleed gaat, omdat ‘het beeld ook wat wil’, aldus Harry. Omdat Henk dit item en de bijbehorende verkleedpartijen totaal niet kan waarderen saboteert hij de opgang steeds door een ballon te laten knappen waardoor Harry weer een nieuwe ballon moet volblazen.

We weten niet zeker of dit item een legitieme actie was. Alles wijst erop van wel. De mensen die gefilmd worden als vinders van de ansichtkaart lijken geen acteurs te zijn en in een van de afleveringen is de ansichtkaart zelfs in Duitsland gevonden.

In deze editie van ‘De Rug van Rob’ is de ansichtkaart gevonden door Drosinus Hoogmoed in Vianen en Henk en Harry overhandigen hem de foto en de rug. Henk is daarna eerst verkleed als indiaan en daarna als beul voor  de oplating van de nieuwe kaart.

Heb jij nou een verzoekje voor een bepaald fragment voor een volgende editie van Verona-Vrijdag laat die dan hieronder achter. Plaatsing is nooit gegarandeerd maar we zullen alle suggesties serieus bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *