Search

Niemand had verwacht dat het liedje ‘Koud he’ de tand des tijds voor 3 millennia zou weerstaan! Toch is dit inmiddels het geval met de lancering van een parodie op Henk en Harry’s hitje uit 1987 door het Belgische radio-duo Peter & Julie die ‘s ochtends te horen zijn op het Belgische MNM. In Belgie noemen ze het zelfs de nieuwste winterhit.

En nee wij overdrijven niet als we zeggen dat dit liedje de tand des tijds doorstaat want met deze nieuwe parodie zijn er nu al vijf (5!) versies van dit liedje. ‘Dat kan nooit kloppen’ horen we jullie al denken. Welnu, tel je even met ons mee?

In Verona van 14 oktober 1987, de eerste aflevering van het zesde seizoen. Word ‘Koud he’ geintroduceerd, en niet veel later verschijnt het op een singeltje, dit is dus de originele, eerste versie. Niet lang daarna verschijnt er ook een maxi-single, met daarop een ‘Dance mix’ van het nummer, gemaakt door Rutger Kroese. Dit is versie twee.

In Verona van 11 maart 1989 maken Henk en Harry zelf een variatie op het liedje met de titel ‘Koud man‘ dat gezongen wordt in ‘Surinaams-Nederlands’. Versie drie.

In de zomer van 2009 neemt Harry zijn eigen liedje wederom onder handen en ontstaat ‘Warm he‘ als onderdeel van een actie van de Stichting Natuur en Milieu. Versie vier.

En dan nu de parodie van Peter & Julie, versie vijf. En dan tellen we de iets langere versie op de ‘Tiet veur Verona‘ LP/CD en de a capella op de maxi-single nog niet eens mee!

Wat vinden jullie liefhebbers van deze parodie? Leuk of niet? En zijn er inmiddels teveel versies van dit liedje of kunnen er niet versies genoeg zijn? Laat je reactie achter onder dit bericht.

2 reacties

  1. Hoi, jullie vermelden een acapella versie van Koud He?
    Ik heb me een ongeluk gezocht maar online amper geluk. Kunnen jullie deze ook in de jukebox of als download plaatsen? Groetjes van Marc (aka HarkoMarc)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *